Κείμενα Sharon Kivland με την Lucia Farinati
Εισαγωγή Forbes Morlock
Επιμέλεια Ελένη Σαρόγλου
Σχεδιασμός Χρήστος Λιάλιος

230 x 145 χιλ.
144 σελίδες / μαλακό εξώφυλλο με κουβερτούρα / 104 μαυρόασπρες εικόνες
600 αντίτυπα / αγγλική έκδοση
ISBN: 978-618-80384-7-9 (2013)
Τιμή: 25 €

Σύνολο Βιβλίων

Sharon Kivland
Ο Φρόυντ σε διακοπές
Τόμος IV
Ένα σπηλαιώδες πέρασμα, Part I

        

Cavernous Defile

«Η Κίβλαντ μας προσκαλεί σε διακοπές με τον Φρόυντ: ανεβαίνουμε βουνά, περπατάμε σε δρόμους, πλάι στη λίμνη. Μαζεύουμε μανιτάρια. Ξεκινάμε για περιπέτειες. Μερικές φορές, χάνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Παρεκκλίνουμε. Η Κίβλαντ, ακολουθώντας τα βήματα του Φρόυντ, συνυφαίνει την σχολαστική ιστορική έρευνα με τις προσωπικές της αναμνήσεις. Δεν είναι μόνο μια δημιουργική ανάπλαση των διακοπών του Φρόυντ, αλλά και της ίδιας της βιογραφίας σαν είδος γραφής. Δηκτικό, υποβλητικό, παθιασμένο – ένα βιβλίο όνειρο».
Steve Pile, The Open University, UK

«Το χαλαρό ύφος της σειράς Ο Φρόυντ σε διακοπές περνά λαθραία μια ανυποψίαστη ένταση που είναι δύσκολο κανείς να αντιληφθεί, χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, να το παρακάνει ή αλλιώς να αποβάλλει τα προσχήματα της υποδοχής, της αναγνώρισης, της αφομοίωσης. Μιλώ για την επιθυμία που μου προκαλούν αυτά τα βιβλία για μια εμπειρία αναχώρησης, ίσως ένα από αυτά τα «μικρά ολισθήματα της γλώσσας» που συνέβησαν στον Ντεριντά όταν ταξίδευε».
Sarah Wood, Oxford Literary Review

Από το 2006 η Σάρον Κίβλαντ ανακατασκευάζει τις διακοπές του Σίγκμουντ Φρόυντ. Οι διακοπές της –του Φρόυντ οι διακοπές– την οδήγησαν να ονειρευτεί τη Ρώμη, να ταξιδέψει στην Τεργέστη και στην στην Αθήνα, και να ξεχάσει ένα ξένο όνομα, βρισκόμενη σε διάφορες τοποθεσίες, όταν τα σχέδια των διακοπών της δεν τελεσφορούσαν. Υπήρξαν και άλλες επισκέψεις καθοδόν και πολλές λοξοδρομήσεις. Όπως και ο Φρόυντ, συχνά πάσχει από Reisemalheurs (ταξιδιωτικές αναποδιές). Στο Cavernous Defile περπατάει ή περιγράφει περιπάτους, ενώ συχνά επαναλαμβάνει τον εαυτό της, σταματάει, κάνει κύκλους. Στέλνει και λαμβάνει καρτ-ποστάλ. Πάει στα βουνά στη θέση άλλου, αφού είχε στείλει άλλον στη θέση της. Οι παρακάμψεις της αυξάνονται και το βήμα της είναι χαρακτηριστικό. Το βιβλίο είναι για τους περιπάτους και το γράψιμο, για κόρες και πατεράδες και γυναίκες ζωντανές και νεκρές.

Η Σάρον Κίβλαντ έχει δημοσιεύσει στη σειρά Ο Φρόυντ σε διακοπές:
‘Freud on Holiday vol. I, Freud Dreams of Rome’, Information as Material, 2006
«Ο Φρόυντ σε Διακοπές Τόμος II, Μια Διαταραχή της Μνήμης», Information as Material και Cube Art Editions, 2007 (δίγλωσσο)
«Ο Φρόυντ σε Διακοπές Τόμος III, Το Ξέχασμα Ενός Κύριου Ονόματος», Information as Material και Cube Art Editions, 2011 (δίγλωσσο)
‘Freud on Holiday vol. IV, The Cavernous Defile, Part Ι’, Cube Art Editions, 2013

Παραρτήματα :
I. Freud’s Weather, Information as Material, 2011
II. Freud’s Dining, Information as Material, 2011
III. Freud’s Hotels, Information as Material, 2012
IV. Freud’s Shopping, Information as Material, 2012